LASERSKA TERAPIJA

mezoterapija-pocetna

 

Laserska terapija za rast kose – LLLT (Low Level Laser Therapy) je najnapredniji, najučinkovitiji i obećavajući nekirurški tretman protiv ispadanja kose, namjenjen muškarcima i ženama.

LLLT je pokazala u tisućama publikacija da poboljšava funkciju stanica, razmnožavanje i preživljavanje stanica. Laserska svjetlost se apsorbira od strane mitohondrija u stanicama, povećava stanično disanje i inducira aktivaciju faktora za transkripciju. Na taj način laserska energija osigurava rast i replikaciju stanica od korjena dlake i održava rast dlake, suprostavljajući se efektu koji izaziva DHT (dehidrotestosteron).

LLLT utječe na cjeli folikul dlake! Pri korištenju “hladnih lasera” s točno određenom jačinom preporučenom od FDA, laserska svijetlost prodire do razine glavnih krvnih žila korjena dlake, a to je do 6 mm. Cilj LLLT-a je da se normalizira ciklus rasta dlake. Laserska terapija potiče stanični metabolizam, apsorpciju nutritijenata i oslobađanje toksina preko utjecaja staničnih mitohondrija. Mitohondriji su “energetska tvornica” stanica, a laserska svjetlost im direktno predaje energiju.

Održavanje odgovarajućeg režima tretmana maksimizira se efekt LLLT-a. Često uspoređivan s “bildanjem” mišića, akumulirana energija koja se donosi na stanice može dati produžen ili trajan efekt produkcije stanica u folikulu dlake.

U listopadu 2003 ISHRS.org (International Society of Hair Restoration Surgeons), Međunarodno društvo kirurga za transplantaciju i restauraciju kose objavilo je svoje rezultate kliničkih studija s laserskom terapijom agenciji FDA. Dr. Martin Unger iz Toronta prikazao je sumirane rezultate:

– 00% muškaraca imali su stabilizaciju ispadanja kose u frontu i verteksu

– 84.6% muškaraca imali su rast kose u frontalnoj regiji

– 82.8% muškaraca imali su rast kose u verteksu (tjeme)

– 87.5% žena imale su stabilizaciju ispadanja kose u frontalnoj regiji

– 100% žena imale su stabilizaciju ispadanja kose u verteksu

– 75% žena imale su rast kose u frontalnoj regiji

– 96.4% žena imale su rast kose na verteksu

U 2010. godini, bila je objavljena studija koja je demonstrirala sljedeći uspjeh laserskog tretmana kose: 97% subjekata imali su povećan broj dlaka više od 20%, dalje 89% imali su povećanje više od 30%, 57% povećana gustoće od 50%. Zaključak ove nedavne studije je da pravilno isplanirani LLLT tretmani s laserskom svijetlošću valne dužine od oko 650 nm, je medicinski značajan tretman kod muške i ženske ćelavosti.

Suglasno svijetskim trendovima, u 101 HAIR Klinici za kosu, LLLT se primenjuje s ogromnim uspjehom. Laserska aparatura u 101 HAIR CLINIC je pravi laser! Nije svaka crvena svijetlost laserska svijetlost, a samo laserska svijetlost daje rast kose, što je klinički dokazano! Laserski aparat u 101 HAIR CLINIC osigurava istovremeno stimulaciju na cijelom vlasištu, što osigurava apsorpciju potrebne doze energije sa strane svih folikula kose. Tako za kratko vrijeme laserski tretman daje maksimalan efekt. Odgovarajući parametri laserske energije, pravilno isplaniran broj i raspored tretmana, odgovarajuć protokol tretmana, osigurava ne samo odlične rezultate već i dugoročno zadržavanje postignutih rezultata.