MEZOTERAPIJA (MICRONEEDLING)

mezoterapija-pocetna

 

Mezoterapija je sigurna, jednostavna, znanstveno dokazana metoda za ponovni rast kose, a u nekim slučajevima može i eliminirati potrebu za transplatacijom kose.

Mezoterapija je serija bezbolnih mikroinjektiranja vitamina, minerala i DHT blokatora u potkožno tkivo vlasišta (mezoderm), s ciljem da efikasno pomogne u ponovnom rastu kose kod muškog tipa ćelavosti, naročito u početnim stadijima i kod preranog gubitka kose. U ovim slučajevima mezoterapija predstavlja vrlo učinkovitu metodu s kojom se postiže potpun povratak izgubljene kose i zaustavljanje procesa daljnjeg gubitka kose.

Microneedling je sofisticirana tehnika koja je nadmašila uporabu klasične mezoterapije, jer koristi specijalno dizajniran instrument s mikro iglicama, promjera 1 mm za skoro bezbolno, nekirurško, pomalo neugodno, no sigurno injektiranje potrebnih aktivnih komponenata ispod kože vlasišta direktno oko folikula dlaka, gdje je najpotrebnije.

Tretman s Mezoterapijom dopunski djeluje na povećanje cirkulacije krvi u vlasištu i stimuliranje aktivnosti folikula kose. MesoHair, preko mirko-injekcija promjera 1 mm, osigurava specijalno osmišljenu formulu s bakrenim tripeptidima- trenutno jedne od najaktivnijih komponenti, da prodire ispod vlasišta duboko do folikula kose. Aktivni tripeptidi, odobreni od FDA, obnavljaju funkciju folikula da ponovno produciraju zdravu, čvrstu i pigmentiranu dlaku. Pokraj aktivnog tripeptida, formula u sebi sadrži i ekstrakte posteljice i matične stanice, što ubraja ovaj tretman među najefikasnije u borbi protiv gubitka kose.

mezoterapija-slikaOsmišljena formula s tripeptidima, aplicirana uz pomoć Mezoterapije, dokazano promovira rast kose, te ubrzava njen rast. GPIGS peptid djeluje preko aktiviranja PI-3K/Akt puta djelovanja, koji prima razne signale u stanici i ima važnu ulogu u rastu iste. Preko tog načina djelovanja, peptid aktivira i stimulira funkciju keratinocita bulbusa, koji su odgovorni za formiranje i rast nove dlake.

Ovaj jedinstven sustav aktivnih sastojaka, omogućava poboljšanje metaboličkog procesa u vlasištu, osiguravajući odličnu hranu za rast kose, jačajući keratinsko tkivo dlake donoseći vitamine i aminokiseline esencijalne za rast dlake od korjena same dlake. Sa svojim sastojcima Lactobacillus/Soybean Extract Ferment, Deca Peptide-II (sequence: GPIGS), copper Tri-peptide i Vitamin B3, osim što hrani i njeguje folikule dlake, kontrolira ispadanje kose preko blokade djelovanja DHT-a (dehidrotestosteron) i potiče cirkulaciju. Dopunjen s laserskom biostimulacijom u 101 HAIR CLINIC, ovaj tretman je najmoćniji tretman za stimulaciju rasta kose današnjice, s neosporivim učincima i rezultatima.