TRANSPLANTACIJA KOSE

Napredne kirurške tehnike za transplantaciju osiguravaju trajno rješenje sa sasvim prirodnim izgledom za one koji su izgubili svoju kosu ili imaju prorjeđenu kosu. FUE – folikularna transplantacija kose je metoda u kojoj se tisuću folikula distribuira u zone gdje je kosa potpuno izgubljena ili prorjeđena. Jedanput uzeti s ’’donorske’’ oblasti (stražnji dio glave, lijeva i desna strana), folikuli kose se mikroskopski viviseciraju u ’’graftove’’. Svaki mikrograft sadrži odvojenu ’’folikularnu jedinicu’’, koja sadrži 1-3 folikula dlaka. Zatim se folikularne jedinice u vidu graftova pažljivo implantiraju u zonu u kojoj nema kose ili je kosa prorjeđena. Zahtijevaju se precizne umjetničke i tehničke vještine od strane iskusnog plastičnog kirurga, da bi se stvorile adekvatne estetske linije na kosi, kao i da se osigura adekvatan kut, orijentacija i pozicija na svakom transplantiranom graftu kose.

Postupak transplantacije kose izvodi se koristeći lokalnu anesteziju. Za vrijeme transplantacije udobno se relaksirate, gledajući TV ili slušajući glazbu u tjeku samog postupka, koji traje nekoliko sati, ovisno od broja graftova koji se trebaju ekstrahirati s donorske oblasti i implantirati u područja izgubljene ili prorjeđene kose.

Veći dio ljudi nema nikakve značajne nelagodnosti nakon operacije. Mogu se javiti mali svrbež i otok, ali generalno to prolazi nakon nekoliko dana. Normalna fizička aktivnost može se prakticirati 4 dana nakon operacije. Kraste na vlasištu uobičajeno se očiste u roku od deset dana.
Transplantirana kosa opada nakon 2 tjedna (što je normalan proces kao posljedica nedostatka kisika) i generalno kosa započinje s rastom između trećeg i četvrtog mjeseca. Naš Centar nudi potpunu predoperativnu i postoperativnu dvotjednu njegu koja je besplatna, u što je uključeno niz postupaka i tretmana s laserskom biostimulacijom, LED fotobiostimulacijom, infuzijom kisika i njegom radi bržeg ozdravljenja, rehabilitacije i dobijanja bržih rezultata nakon transplantacije. Pravi efekt transplantacije se postiže nakon 6-8 mjeseci, kada rast transplantirane kose bude optimalan. Ovisno o stupnju prorjeđenja u jednom postupku transplantacije maksimalno se vadi do 3 500 folikularnih jedinica, odnosno oko 10 000 dlaka, a kod određenih tehnika i više. Na jedan kvadratni centimetar, implantira se dovoljno dlaka da bi se dobila gustoća od 120-150 dlaka i kao rezultat se dobiva prirodna gustoće kose. Cijena transplantacije ovisi od broja graftova i počinje od 1 500 eura.

Za maksimalno prirodni i estetski efekt nakon transplantacije najvažniji je izbor vrhunskog kirurga. Tim koji radi transplantaciju sastavljen je od vrhunskih europskih kirurga s mnogobrojnim priznanjima, nagradama, s preko 20 godina radnog iskustva u transplantaciji kose i certificiranih članova Europske i Međunarodne udruge plastičnih kirurga. Ukoliko se želite detaljnije upoznati s biografijom i s dostignućima naših kirurga, molimo vas da nas kontaktirate za dodatne informacije.

Transplantirana kosa je trajna i za nju dobivate garancije da vam nikada neće otpasti. Između ostalog ono što vam često ne kažu na drugim klinikama, a vezano uz transplantaciju kose, jest činjenica da ukoliko se ne nastavite brinuti o svojoj kosi koja nije transplantirana (prednji dio i kruna glave) ,ona će nastaviti s prorjeđivanjem. Radi trajnog prirodnog izgleda i gustoće kose, potrebna je kontinuirana njega vaše kose. Naša Klinika vam nakon transplantacije kose nudi paket tretmana i proizvoda koji imaju za cilj održavanje postignut prirodno gust efekt vaše kose.