TRETMAN ZA ODSTRANIVANJE PERUTI

Dandruff

Tretman za odstranivanje peruti kombinira više metoda i proizvoda s ciljem da se regulira hiperkeratinizaciju na površinskom sloju kože. Dokazano je da agresivni šamponi i lijekovi, pa čak i šamponi protiv peruti mogu dopunski potencirati perut, umjesto ga odstraniti.

Prirodni organski proizvodi omogućavaju nježan piling vlasišta, odstranjujući ljuske peruti, a istodobno noseći minerale, vitamine i alfa hidroksi kiseline za balans kože vlasišta.Na taj način čisti perut bez izazivanja iritacije i disbalansa vlasišta. Određene organske komponente djeluju omekšavajući, čime pomažu u održavanju zdravog hidrolipidnog sloja na vlasištu s normalnim pH.
Moderne terapijske metode hidriraju epidermis, kojem zbog nedostatka krvnih kapilara uvijek nedostaju nutritijenti i voda te na taj način održavaju i zadržavaju vlažnost vlasišta. Tako vraćaju i osiguravaju vodenu komponentu hidrolipidnog sloja epidermisa. Reguliraju funkciju žlijezda lojnica osiguravajući stabilizaciju sekrecije masnih materija. Masne materije se u normalnim količinama uključuju u sustav hidrolipidnog sloja koji postaje otporan na vanjske nepovoljne utjecaje. Perutanje nestaje na takvom zdravom vlasištu i zamjenjuje se s normalnim ciklusom deskvamacije ili ljuštenja.

Vlasište je čisto, bez peruti, bez svrbeža, kosa je čista, zdrava i bez bjelih ljuski peruti.