VISOKA FREKVENCIJA

1

 

Visokofrekventnu struju ili UV svjetlost otkrio je poznati znanstvenik Nikola Tesla i može se smatrati jednim od najupečatljivijih otkrića nauke na tom području.

Prije više desetljeća,liječnici su koristili struju s visokom frekvencijom za svaki zdravsteni problem. Još 1892. god, francuski biofizičar D’Arsonval je prezentirao beneficije korištenja struje s visokom frekvencijom u tretmanima oboljenja kože i mukoznih membrana. 70-tih godina prošloga stoljeća, Europski saloni ljepote otkrili su kozmetičke i regenerativne efekte električne stimulacije, a 80-tih široko su se koristile i u Sjevernoj Americi.

Danas, FDA odobrava uporabu visoke frekvencije kod različitih stanja kože i vlasišta, poput smanjenja bora, odstranjivanje akni, protiv izbjeljivanja kose, odstranjivanja peruti i tretmana ćelavosti. Može se reći da je struja s visokom frekvencijom zapravo disperzija električne struje s ogromnim otporom i energijom, na taj način milijune sitnih i bezopasnih čestica nanosimo na najnježnije i delikatne djelove tijela bez ikakve štete. Visoka frekvencija je ugodan, efektivan način apliciranja veličanstvene energije struje na ljudsko tijelo, bez boli ili neugodnosti, a s neusporedljivim efektom stimulacije cirkulacije i vraćanja zdravlja, mladosti i vitalnosti kože i vlasišta, kao i smanjenje boli i kongestije.

           2

Aplikacija visoke frekvencije danas je značajna komponenta u mnogim tretmanima, procedurama i programama za njegu kože i kose u prestižnim profesionalnim centrima ljepote.

Oksigenativna, nježno oscilirajuća i sigurna energija električne struje s visokom frekvencijom, pokazala se da stimulira cirkulaciju krvi, povećava produkciju kolagena i elastina, eliminira toksine i bakterije, potiče limfnu drenažu, radi eksfolijaciju (ljuštenje) mrtvih stanica i poboljšava apsorpciju kozmetičkih proizvoda. Milijuni sitnih čestica se apliciraju na vlasištu, koje zbog visokog stupnja oscilacije ne izazivaju mišićnu kontrakciju, već rade na principu toniziranja kože, što postižu preko stimulacije površinske cirkulacije uz dopunjenje termičkim efektom zagrijavanja tkiva. Tanke živce i krvne kapilare nježno masira, tako da krv počinje bolje cirkulirati i više nutritijenata i kisika donosi se do korijena dlake. Dispergirane čestice nose čisti ozon koji ima germicidan efekt i uništava mikroorganizme koji mogu biti prisutni, bakterije, gljivice pa čak i parazite. Čisti pore dlake preko eksfolijativnog efekta, kontrolira sebacealnu sekreciju i poboljšava apsorpciju stimulativnih proizvoda za rast kose. Molekule s kisikom producirane s aparata sa visokom frekvencijom pomažu u brzom regeneriranju kože i vraćaju njeno zdravlje. Već s prvim tretmanom imate osjećaj topline, stimulirajući efekt i osjećaj zdravog vlasišta, a sa sljedećim tretmanima efekti se pojačavaju. Osjećate da je koža vlasišta energizirana, osvježena, nježna i meka na dodir. Folikuli su revitalizirani i stimulirani na produkciju zdrave dlake.